Георги Тошев: „Вярвайте в себе си и не спирайте да се самоусъвършенствате“

Поредната изява от празничния календар „Юбилейни дни“ по повод 160-годишнината на СУ „Георги Брегов“ гр. Пазарджик и във връзка с Националната инициатива за насърчаване на детското четене „Походът на книгите“ бе гостуването на българския журналист Георги Тошев (25.04.2024). Той пристигна по покана на нашия училищен подкаст Радио „Чиксалън“.

Беше посрещнат със специална изненада – изпълнение на китара на Димитър Коларов (9.А клас, профил „Музика“)

В препълнената камерна зала „Движение“ Георги Тошев говори пред учениците и учителите за журналистическата си и продуцентска работа, както и за срещите си със звезди от световния шоубизнес като ABBA, Ал Пачино, Робърт Дениро и др.

 

Разказа свои лични истории и преживявания, с които да насърчи младите хора да не спират да се стремят към самоусъвършенстване и учене през целия живот.

Представи новата си книга, посветена на Татяна Лолова и отговори на множеството въпроси, които му бяха зададени в края на срещата.

Приветствени думи към него отправи г-жа Анита Дунчева (помощник-директор), която му връчи за спомен красива картина, нарисувана от Дафинка Гочева (9.А клас, профил „Изкуства“).

Това беше третата инициатива на Радио „Чиксалън“ по повод училищния юбилей, след като през февруари и март гости на подкаста бяха българската актриса Ели Скорчева и Иво Сиромахов.