„Моето училище/Meine Schule”

Уникална международна положителна практика по програмата „Еразъм+“ се проведе днес с участието на наши учители и ученици. Темата бе „Моето училище/Meine Schule” и премина под формата на онлайн урок на живо в Microsoft Teams. Това бе поредната инициатива от празничния календар „Юбилейни дни“, посветен на 160-годишнината на СУ “Георги Брегов” гр. Пазарджик
Колегите Гроздена Чалъкова, Илия Михайлов, Мариана Пепелянкова, Наталия Йорданова и техните ученици обединиха усилия, за да представят по най-добрия начин миналото, настоящето и бъдещето на нашето училище.
Представена бе презентация и видеоклипове с изпълнения на ученици от профил „Музика“, а ученици от профил „Изобразително изкуство“ показаха свои картини.
Костадин Якимов и Петко Димитров (7.Б клас) запознаха немските си съученици с кратка историческа справка за училището ни, а шестокласниците Емил и Невена Сереви (6.В клас) – с Пазарджик и живота и делото на Георги Брегов.
Техни партньори в изявата бяха ученици от осми клас на Средно училище „Хайнрих Бьол“ гр. Дюрен, Германия, с преподавател Йорданка Илиева-Зиелман. Те също бяха подготвили презентация и видео материали за своето училище.
Финалът на тази чудесна училищна онлайн среща беше белязан от множество въпроси между децата и колегите от двете страни.