“Музикално пътешествие в Европа”

Участниците в урока “Музиклно пътешествие в Европа”, 14.03.2023 г. Снимка: училищен архив

На 14.03.23 г в СУ „Г. Брегов“ се проведе проектобазиран интегриран урок по география и музика на тема „Музикално пътешествие в Европа“. Той беше осъществен от 4 екипа седмокласници под ръководството на техните учители Таня Стойнова (по география) и Ирина Вучева (по музика). Учениците представиха по артистичен начин резултатите от своите проучвания върху географията и музикалната култура на Великобритания, Австрия, Унгария и Испания. На фона на изготвените от учениците мултимедийни презентации прозвучаха откъси от образци на музикалния фолклор и класически музикални произведения, изпълнени от акордеониста Спас Цветков (VII Г кл.) и пианистите Николай Нешков и Петя Ташева (VIIБ и Г кл.), а също и песента „Балатон“, в изпълнение на вокална група. Художественото оформление на сцената беше осъществено от десетокласниците Десислава Тодорова и Естела Стоева.
Събитието беше посетено от Старши експерта по география и икономика г-жа Ваня Апостолова, ръководството на училището и географската и музикалната колегия от област Пазарджик.
Госпожа Т. Стойнова и госпожа И. Вучева изказват специални благодарности на участниците в занятието за техния усърден труд и на ръководството на училището за оказаното съдействие. Надяват се да са събудили интереса на седмокласниците към темата и техните търсения да не спрат дотук.
Текст: Таня Стойнова